Biosfeer Groede teelt het jaar rond gecertificeerd biologisch tarwegras in de volle grond. Daarnaast worden bakjes tarwegras geteeld die inclusief het groeimedium (substraat) hun weg vinden naar de klanten.

Biosfeer Groede is SKAL gecertificeerd met SKAL-nummer 026872, en mag het internationale logo voeren. Zie hier het SKAL-certificaat. Biosfeer Groede is ingericht volgens de nieuwste GMP+-richtlijnen. Een land­bouw­product of voedings­middel mag alleen biologisch heten als het productie­proces aan wette­lijke voor­schriften voldoet, die bepaald worden door de Europese overheid. De ruim 3600 gecertificeerde bio-­ondernemers leven deze na en SKAL houdt toezicht op de hele biologische keten in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Daarnaast is Biosfeer Groede sinds 2016 zowel volgens de GMP+-richtlijnen gecertificeerd, als volgens de FSSC22000-normering.

GMP+ staat voor de laatste Good Manufacturing Practices. Een certificering die niet alleen de ISO standaarden omvat, maar ook HACCP en andere standaarden. De toekenning van de GMP+-certificering garandeert dat de deelnemende bedrijven voldoen aan alle nationale en internationale normen voor voedselketenveiligheid en duurzaamheid.

De FSSC22000-certificering garandeert dat de bedrijfsvoering van de meer dan 13.000 organisaties in meer dan 140 landen gebaseerd is op gezonde technologisch procedures en verantwoord is door wetenschappelijke onderzoek. Producenten worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke non-profit organisatie. FSSC22000 is gebaseerd op de internationale erkende ISO22000-standaard en wordt erkend door de Global Food Safety Initiative (GFSI). Het vergroot het vertrouwen in en tussen afnemers van veilige en gezonde voeding.

Daarnaast is Biosfeer Groede, in samenwerking met bureau KTBA, vanaf 8 september 2016 FSSC22000-gecertificeerd. U vindt hier ons FSSC22000-certificaat. En vanaf 1 augustus 2016 voldoet Biosfeer Groede aan GMP+ voor Good Manufacturing Practices. Het GMP+-certificaat vindt u hier.

De teelt van biologisch tarwegras vindt bij Biosfeer Groede plaats in een speciaal voor deze teelt ontwikkelde kas. De kleibodem wordt zorgvuldig bewerkt en gevoed met minerale klei, micro-organismen en biologische, niet-dierlijke meststoffen. Het zaad is het best verkrijgbare biologisch dynamische tarwezaaizaad. Het water is gevitaliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van passieve en geforceerde beluchting om de vorming van schimmels tegen te gaan. De teelt vindt plaats onder gematigde temperaturen en de vele zonuren waar Zeeuws Vlaanderen bekend om staat.

Het biologische tarwegras dat in de volle zeeuwse kleigrond wordt geteeld, vlak achter de duinen van de Zeeuws Vlaamse kust, is niet te vergelijken met de teelten op waterbasis met kunstlicht. Weliswaar mag dit ook biologisch heten, maar alleen omdat de wetgever dit gras niet beschouwd als geteeld gras, maar als bereid gras. Bij waterteelt is het verboden om voedingsstoffen toe te voegen en daarom zijn de inhoudsstoffen in het gras beduidend lager dan bij tarwegras geteeld in de volle grond.

Biologisch tarwegras uit de volle grond heeft een aantal voordelen ten opzichte van waterige bereidingen:

  • De houdbaarheid is langer,
  • De sapopbrengst is hoger,
  • De prijs is lager,
  • Een hoger gehalte aan fytonutriënten,
  • De smaak is beter.